Losos v bylinkové páře s dijonskou omáčkou, špenát, vařené brambory

  • Losos filet 1 200 g
  • Sůl 15 g
  • Pepř bílý mletý 5 g
  • Petržel plocholistá 10 g
  • Kopr čerstvý 5 g
  • Citron 75 g
  • Špenát listový mražený 400 g
  • Cibule 100 g
  • Česnek čerstvý 25 g
  • Máslo 25 g
  • Muškátový květ 2 g
  • Brambory loupané 750 g
  • Dijonská hořčice 150 g
  • Mouka hladká 25 g
  • Mléko 1,5 % 350 g

Lososové filety zbavíme kůže, okořeníme a položíme do děrované nádoby na čerstvé bylinky. Část bylinek necháme natrhaných na kouscích masa. Vaříme v páře na 90°C podle velikosti cca 8 minut. Jemně nakrájenou cibulku necháme zpěnit na másle a pak přidáme nasekaný česnek, který také lehce zpěníme a přidáme prohřát špenát. Nevaříme dlouho a ochutíme solí, pepřem a muškátem. Na pánvi rozpustíme máslo, ve kterém prohodíme brambory. Omáčka: z mléka a mouky připravíme bešamel, který ochutíme dijonskou hořčicí. Řádně provaříme. Omáčku servírujeme do pohárku na dresink. Zdobíme snítkou kopru.