Mahi mahi na kaparech s pečenými krutóny, bramborová kaše

 

  • Mahi mahi filet 500 g
  • Kapari sterilované 150 g
  • Brambory loupané 750 g
  • Máslo 50 g
  • Cibule šalotka 50 g
  • Petržel plocholistá 25 g
  • Sůl 5 g
  • Pepř bílý mletý 5 g
  • Citrón 500 g
  • Chléb toastový 150 g
  • Mléko 1,5% 150 g

Okořeněnou rybu opečeme na pánvi s rozpuštěným máslem nejdříve kůží dolů, a pak opatrně otočíme, aby se kůže neporušila a dáme do trouby rozpálené na 200°C na cca 6 minut. Po upečení přendáme rybu opatrně na talíř a připravíme omáčku.

Výpek z pečené ryby zalijeme vodou a necháme zredukovat, dokud se vlastní silou nezahustí. Pak přidáme šalotku, kousky citronů a šťávu s kaparami, vše převaříme a přidáme nasekanou petrželku. Touto omáčkou přelijeme rybu a podáváme s bramborovou kaší. Zdobíme krutonky a plocholistou petrželkou.