Tiramisu

Suroviny na přípravu 4 porcí

500 g Mascarpone

5 lžic cukru krupice

4 cl Amaretta

1 šálek silné kávy

1 balení cukrářských piškotů

5 vajec

Kakao na posypání

Dobré rady:

Už název hovoří za vše. Slovo tiramisu přeložené z italštiny znamená „zvedni mě“ nebo „rozvesel mě“. A přesně k tomu také tenhle lahodný italský zákusek slouží – budete si s ním připadat jako v sedmém nebi. Jedna z legend tvrdí, že tiramisu původně vzniklo v Sieně v 16. století pod rukama tamních cukrářských mistrů na počest příjezdu toskánského velkovévody Cosima III. de Medici.

Postup přípravy:

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků vyšleháme sníh. Do žloutků přidáme Mascarpone, dobře promícháme a nakonec pomalu vmícháme sníh. Piškoty namáčíme do kávy smíchané s Amarettem tak, aby se nerozmáčely. Skládáme do formy – piškoty, krém, piškoty, poslední vrstvu krému posypeme kakaem. Necháme min 2 h zatuhnout v lednici.