Velikonoční mrkvový beránek

shutterstock_287615450

Blíží se nám Velikonoce a k nim neodmyslitelně patří i sladký beránek. I tuto klasiku lze upéct ve zdravější verzi. Inspirujte se naším receptem na mrkvového beránka.

Suroviny:

Celozrnná mouka jemně mletá 150 g

Špaldová mouka 150 g

Olej rostlinný 80 ml

Mrkev strouhaná najemno cca 300 g

Med včelí 90 ml

Vejce 1-2 ks

Ořechy 50 g

Sušené nesířené ovoce (brusinky, kustovnice, rozinky, apod.) 50 g

Prášek do pečiva 1 balíček

Jogurt bílý do 3 % tuku 150 g

Špetka soli

Šťáva z citronu

Postup přípravy:

Očištěnou mrkev nastrouháme najemno a zakapeme šťávou z citronu. V míse si smícháme mouky a kypřicí prášek se špetkou soli. Přidáme zbylé ingredience a vše důkladně promícháme. Formu na beránka zlehka vymažeme olejem a nalijeme těsto. Pečeme cca 40 min v předehřáté troubě na 180 °C.